Herkent u dat?  Een hapering in de wifi-verbinding, juist wanneer u gespannen bent? We zijn er aan gewend geraakt dat we altijd en overal internet hebben. Maar juist op momenten van stress en spanning lijkt de verbinding te haperen.

Recent onderzoek suggereert dat stress op de werkvloer niet alleen onze mentale gezondheid beïnvloedt maar ook de kwaliteit van de wifi verbinding. In dit artikel leest u daar meer over.

Stress en de effecten op de werkvloer:

Stress op de werkvloer kan worden veroorzaakt door diverse factoren, zoals hoge werkdruk, conflicten met collega’s of problemen met deadlines. Dat kan leiden tot een verminderde concentratie, verhoogde spanning en vermoeidheid.

Gedurende een periode van drie maanden hebben we een intern onderzoek uitgevoerd onder onze medewerkers. Onze medewerkers werden regelmatig gemeten op hun stressniveaus met behulp van gestandaardiseerde vragenlijsten, gelijktijdig werd de wifi-signaalsterkte op hun werkplek gemonitord.

ZeroPlex verbinding met stress grafiek

Resultaten:

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat er een samenhang bestaat tussen stressniveaus van medewerkers en de sterkte van het wifi-signaal op de werkplek. Op dagen met hogere stressniveaus vertoonden de wifi-signalen een aantoonbare afname in sterkte en stabiliteit.

De bevindingen van dit onderzoek laten zien dat het goed is om regelmatig te ontspannen en op die manier de stress te verminderen. Dat zal de gezondheid én productiviteit op de werkvloer verbeteren.

Conclusie:

Dit intern onderzoek wijst op een verband tussen stress op de werkvloer en de sterkte van wifi-signalen. Verder onderzoek is noodzakelijk.

We wensen u een fijne 1 april dag, het onderzoeksteam van ZeroPlex.

Komt u graag in contact met ons of wilt u meer over ons weten? Klik dan hier voor onze contactgegevens.
Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.

Vrijwel dagelijks worden bedrijven slachtoffer van cybercriminaliteit. Niet alleen bedrijven met een omvang als VDL of ANWB worden geraakt, maar steeds vaker richten cybercriminelen hun pijlen op het MKB. Het midden- en kleinbedrijf is in veel gevallen kwetsbaar, door het gebrek aan tijd, kennis en budget om effectieve veiligheidsmaatregelen te treffen. Als MKB’er krijgt ook u te maken met nieuwe Europese regelgeving op het gebied van digitale veiligheid. Alle reden om uw cyberweerbaarheid te verbeteren. U staat er niet alleen voor.

ZeroPlex organiseert samen met PVO-Limburg, Ondernemend Venlo en Koenen en Co een pilot voor een nieuwe tool om ondernemers te helpen zich te wapenen tegen cybercrime: CyberBewust Venlo.  We nodigen u van harte uit om hier aan deel te nemen.

 

WAT LEVERT MEEDOEN AAN DE PILOT UW BEDRIJF OP?

Om u te helpen bij het interpreteren van de uitkomsten van de monitoring organiseren we maandelijks het digitale spreekuur. Dit is elke 2e woensdag van de maand van 16.00-17.00 uur.

SAMENVATTEND: meedoen aan de pilot levert een beeld op van kwetsbaarheden in uw bedrijf die relatief eenvoudig van buitenaf gevonden kunnen worden.

KOSTEN EN INFORMATIE PILOT

Voor uw deelname aan de pilot draagt PVO Limburg 2/3 van de kosten. Het restant à 100 euro is voor eigen rekening. Voor deze pilot van een half jaar hebben we ruimte voor maximaal 50 bedrijven die maandelijks een scan willen laten uitvoeren. Op termijn bestaat ook de optie om dit per kwartaal te laten uitvoeren.

CyberBewust Venlo contact button

BIJ DEELNAME HEBBEN WE SLECHTS ENKELE GEGEVENS VAN U NODIG:

WAT VRAGEN WE VAN U?

Aanvullend adviseren we iedereen om een Cyberscan Zelftest te (laten) doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Basisscan van het Digital Trust Center, of de Cyberscan van PVO-Limburg. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, maak dan gebruik van het beschikbare digitale spreekuur.

WAAROM DEZE PILOT?

Als ICT-dienstverlener zien wij dagelijks de gevolgen van het niet op orde hebben van cybersecurity. We vinden dan ook oprecht dat wij een taak hebben om ondernemers te helpen inzicht te krijgen in de huidige staat van hun kwetsbaarheid en samen te werken aan een veilig ondernemersklimaat. Eén van onze doelstellingen is het terugdringen van schade door digitale criminaliteit, door het versterken van de cyberweerbaarheid van het MKB. We zoeken continu met onze relaties naar laagdrempelige manieren om de cyberweerbaarheid van bedrijven in onze regio te verbeteren. De pilot CyberBewust Venlo biedt uw bedrijf de mogelijkheid om laagdrempelig grote stappen te zetten in cyberweerbaarheid.

TIJDSLIJN

CyberBewust Venlo contact button

 

 

 

 

Een samenwerking met ZeroPlex als gecertificeerde Microsoft Solutions Partner for Modern Work partner biedt aanzienlijke voordelen voor organisaties die een moderne en productieve werkomgeving willen creëren. In deze blog bekijken we de voordelen van werken met een Microsoft Solutions Partner.

Voordelen van samenwerken met een Microsoft Solutions Partner for Modern Work

1.      Expertise in moderne werkplekoplossingen

ZeroPlex heeft diepgaande kennis en ervaring in moderne werkplekoplossingen van Microsoft, zoals de Microsoft 365 omgeving. Wij kunnen uw bedrijf helpen bij het effectief gebruikmaken van deze set van productiviteitsapplicaties, hierdoor kunnen uw medewerkers, ongeacht hun locatie of apparaat, toegang blijven houden tot hun omgeving. Outlook, SharePoint, Word, Excel en Teams zijn een greep uit de tools die beschikbaar zijn binnen de Microsoft 365 abonnementen.

2.      Verbeterde productiviteit en samenwerking

Hoe een moderne werkplekoplossing de productiviteit en samenwerking kan verbeteren begrijpt een gecertificeerde partner. ZeroPlex kan uw bedrijf helpen bij het effectief gebruikmaken van de tools uit Microsoft 365. Een veel gebruikte optie is het samen werken aan één document. Op deze manier wordt voorkomen dat er meerdere versies worden uitgewisseld. U ziet meteen welke aanpassingen er worden uitgevoerd in het document zonder te hoeven wachten of te overleggen. Online samenwerken aan documenten is dé manier om met meerdere collega’s tegelijk en real-time aanpassingen door te voeren. Efficiënt, veilig en nog leuk ook.

3.      Beveiliging en compliance

Partners met het Microsoft Solutions Partner for Modern Work certificaat zijn goed op de hoogte van beveiligings– en compliance-uitdagingen. Wij kunnen uw bedrijf helpen bij het implementeren van betrouwbare beveiligingsmaatregelen en het waarborgen van regelgeving. Zodat bedrijfsgegevens en vertrouwelijke informatie beschermd blijven.

4.      Ondersteuning en training

Als gecertificeerd partner hebben wij toegang tot uitgebreide ondersteuningsbronnen en trainingen. Daardoor kunnen wij u snel helpen bij het oplossen van technische problemen. Dit resulteert in een soepele implementatie van de moderne werkplekoplossing en eenvoudig gebruik door medewerkers.

 

Samenvattend biedt een samenwerking met ZeroPlex als Microsoft Solutions Partner for Modern Work, uw bedrijf expertise in moderne werkplekoplossingen, verbeterde productiviteit en samenwerking, beveiliging en naleving van regelgeving, evenals ondersteuning en training.


Als gecertificeerde partner met het Microsoft Solutions Partner for Modern Work Certificaat staan wij klaar om u te helpen bij het implementeren en optimaliseren van moderne werkplekoplossingen. Neem contact met ons om te bespreken wat wij voor u zouden kunnen betekenen.

Als gebruiker van een door ZeroPlex beheerde Microsoft-omgeving bent u al bekend met het 2FA/MFA-login mechanisme. Er komt m.i.v. 27 februari a.s. een wijziging in het gebruik.

Het toestemming geven via de Authenticator app verandert naar een code die men over moet nemen van het beeldscherm en ingeeft in de Authenticator app op de telefoon. De verwachting is dat medewerkers zich op die manier meer bewust zijn van de login die ze wel of niet hebben aangevraagd. Voor extra zekerheid laten we u de locatie zien van waaruit de aanvraag is gedaan en de applicatie waar u toestemming voor vraagt. In onderstaand plaatje ziet u de basis versie.

veiligheidsfuncties microsoft

In het kort, MFA Number Matching op Microsoft Authenticator is een effectieve manier om de beveiliging van uw Microsoft-account nog verder te verhogen. Dit is een nieuwe verplichte manier van inloggen die Microsoft wereldwijd doorvoert. Als ZeroPlex klant hoeft u verder niets te doen. ZeroPlex zal als onderdeel van de dienstverlening de nodige wijzigingen aan de Microsoft-systemen kosteloos doorvoeren.

Uiteraard kunt u met vragen altijd terecht bij de ZeroPlex Servicedesk via support@zeroplex.nl. We helpen u daar graag verder.

Hoe staat het ervoor met uw goede voornemens? Misschien moet u er nog één aan uw lijstje toevoegen: een migratie naar Microsoft 365 of upgrade naar Exchange 2019. Waarom? Omdat Microsoft stopt met de support van Exchange 2013. Kiest u ervoor om toch deze verouderde versie te blijven gebruiken, dan heeft dat serieuze gevolgen voor uw digitale veiligheid.

 

Gevolgen cybersecurity na end of support

Aankomende 11 april is het zover: Microsoft stopt met de ondersteuning van Exchange 2013. De levenscyclus van de meeste Microsoft-producten duurt ongeveer tien jaar vanaf de eerste release. En het zal geen verrassing voor u zijn, maar Exchange 2013 bestaat dus alweer tien jaar. Dit betekent dat Microsoft na 11 april:

Dit maakt uw mailomgeving kwetsbaar voor cyberaanvallen. Daarom raden we u aan om over te stappen naar een nieuwere versie van Exchange of naar Microsoft 365.

 

Kies voor een upgrade of migratie

Dus lekker aan de slag met nieuwe plannen! Maar wat zijn uw opties? U kunt kiezen om:

  1. Te migreren naar Microsoft 365.
  2. Exchange 2013 te upgraden naar de 2019 versie.

 

Hulp nodig bij vernieuwen Exchange 2013?

Microsoft zal dus niet meer werken aan nieuwe functionaliteiten, het oplossen van bugs en beveiligingsproblemen. Om te zorgen dat u veilig kunt blijven werken, raden we u aan om over te gaan naar Exchange 2019 óf te migreren naar Microsoft 365 (onze keuze). Weet u niet precies op welke versie uw mailserver draait of kunt u wel wat hulp gebruiken in het maken van een keuze of bij de migratie? Neem contact met uw ICT-dienstverlener.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de dienstverlening van ZeroPlex, neem dan gerust contact op ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Accepteer voorwaarde*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

7 maart hebben we te horen gekregen dat ons het ISO 27001:2017 en ISO 9001:2015 certificaat is toegekend. Wij zijn enorm trots dat wij als ZeroPlex nu een ISO gecertificeerd bedrijf zijn. We hebben onze manier van werken, met bijbehorende securitymaatregelen, nu vastgelegd in een ISMS (information securitymanagement system). Dit ISMS hebben we in februari door certificeringsinstituut TCL in meerdere sessies laten auditen volgens de twee ISO-normen.

Wat is ISO?

De ISO 27001-norm is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging en omvat alle aspecten van onze dienstverlening. Deze certificering laat zien dat wij de bescherming van uw data serieus nemen en zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens en bedrijfsgegevens. Met het behalen van de ISO 27001 certificering kunnen wij met trots zeggen dat wij onze informatiebeveiliging goed op orde hebben! Daarmee voldoen wij aantoonbaar aan de wensen van onze klanten (en van onszelf) op het gebied van informatiebeveiliging en ook aan de eisen van de AVG/GDPR.

ISO 9001-norm is een kwaliteitssysteem in de zorg en is een aanvulling op de ISO 27001. Dit is een vereiste voor ICT-dienstverleners die hun diensten binnen de zorg aanbieden.

Beveiliging en bescherming van gegevens is een continu proces waarbij wij doorlopend werken aan betere procedures en maatregelen in ons informatiebeveiligingsbeleid. Hiermee blijven wij onze organisatie naar een hoger plan tillen!

Waarom zou u kiezen voor een ICT-partner die ISO gecertificeerd is?

Strenge beveiliging en bescherming

Om uw en onze bedrijfsinformatie op de juiste manier te beschermen hebben wij een informatiebeveiligingsbeleid opgesteld voor onze diensten en producten. Dit bestaat uit beleid, maatregelen en procedures die gedragen worden door iedereen binnen onze organisatie. Dankzij deze maatregelen en procedures voorkomen we bijvoorbeeld inbreuken op de beveiliging.

Hogere betrouwbaarheid

Met deze maatregelen verkleinen wij bedrijfsrisico’s en incidenten om zo bedrijfsgegevens en persoonsgegevens te beschermen en te beveiligen. Door het behalen van het ISO-certificaat tonen wij aan dat we waarde hechten aan de privacy en bescherming van gegevens, zodat u er zeker van kunt zijn dat wij uw gegevens zo goed mogelijk beschermen waarbij wij duidelijke procedures hanteren!

Gegevens beschermd volgens de eisen van de AVG/GDPR

De AVG eist dat we persoonsgegevens beschermen met passende technische en organisatorische maatregelen. Persoonsgegevens moeten op een zorgvuldige manier worden opgeslagen en verwerkt. Veel onderwerpen van de AVG/GDPR worden meegenomen in ons Informatiebeveiligingsplan voor de ISO-norm. Met deze maatregelen wordt er invulling gegeven aan passende technische maatregelen en eisen van de privacywetgeving zodat wij voldoen aan de wetgeving.

Wij blijven continu verbeteren!

Wij blijven ons informatiebeveiligingsbeleid continu verbeteren. Dit houdt in dat wij processen blijven aanpassen. Jaarlijks wordt gecontroleerd of we dit op de juiste manier doen. Na 3 jaar wordt het certificaat volledig herzien via een uitgebreide audit. Hierdoor blijft ZeroPlex BV werken aan de beste bescherming en beveiliging met alsmaar betere procedures en maatregelen.

 

 

ZeroPlex ISO 27001 certificering ZeroPlex ISO 9001 certificaat

 

Komt u graag in contact met ons of wilt u meer over ons weten? Klik dan hier voor onze contactgegevens.
Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.

Met trots staat Trimaxx op de cover van het Noord-Limburg Business magazine. Zij hebben Trimaxx uitgebreid geïnterviewd over het team, services en de werkwijze. Hierin stellen ze ons frisse team voor en geven ze uitgebreid informatie over de voordelen van goed doordachte telecomoplossingen voor starters tot mkb+. Bij Trimaxx staan we voor transparantie en eerlijke prijzen, met onze proactieve houding helpen we onze klanten groeien.

Een preview uit het Noord-Limburg Business magazine:

Vaste- en mobiele telefonie en internet zijn voor ondernemers vaak stoffige onderwerpen waar zij zich liever niet mee bezig houden. Dat hoeft nu niet meer, want met de diensten van telecomprovider Trimaxx behoort dit tot de verleden tijd. Het team van de Venlose telecomspecialist biedt elke ondernemer een totale ontzorging op het gebied van telecom waarmee er tijd én geld kan worden bespaard. “Met de juiste telecomoplossing kun je al snel het bedrijfsproces verbeteren.”

ZeroPlex nam in juni 2020 het telecombedrijf Trimaxx over. Dankzij die overname en de expertise die ZeroPlex in huis heeft, kan Trimaxx zowel standaard- als maatwerkoplossingen bieden. “ZeroPlex is specialist op het gebied van softwareoplossingen op maat en ICT-beheer”, vertelt manager Telecom Ton van den Broek. “We verzorgen ICT-diensten zoals werkplekbeheer, software en alles wat daarbij komt kijken. Omdat telecom – in tegenstelling tot twintig jaar geleden – steeds meer verweven is met ICT, merkten we dat klanten ook dit het liefst uit handen willen geven. Vaste- en mobiele telefonie en internet zijn namelijk niet de meest interessante zaken waar een ondernemer elke dag mee bezig wil zijn, maar zijn wel een essentieel onderdeel van je onderneming. Door de overname van Trimaxx kijken we samen met welke ICT- en telecomdiensten onze klanten het beste af zijn en hoe we dit op een slimme manier kunnen integreren.”

“Bijkomend voordeel van een eigen netwerk is dat onze klanten niet hoeven te schipperen tussen een externe provider en ons”, voegt directeur en telecomspecialist Rick van Dijk toe. “Doordat we ICT en telecom volledig in eigen beheer hebben, kunnen we onze klanten volledig ontzorgen.”

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

LEES HIER HET HELE ARTIKEL

Wilt u Trimaxx beter leren kennen? Neem een kijkje op de website.

Wij zijn Trimaxx een Venlose telecom-provider gevestigd in ‘t Ven. Sommige noemen ons ookwel de tofste provider van Noord-Limburg. We leveren onze diensten met een team kundige telecomspecialisten aangevuld met de expertise van ZeroPlex.
“Ondernemingen ontzorgen met flexibele telecomoplossingen”
Wij zorgen ervoor dat onze relaties altijd en overal kunnen werken. Dit doen we door internet, vaste en mobiele telecomdiensten slim te combineren. Onze aanpak is altijd transparant en eerlijk geprijsd.

PERSBERICHT

Venlo – De komende drie jaar is het Venlose bedrijf ZeroPlex als ICT-partner verbonden aan Stichting Venloop. ZeroPlex biedt de zakelijke markt een totaalpakket van diensten aan op het gebied van ICT-beheer, softwareontwikkeling, cloud en telecomdiensten. Naast ICT-partner zal ZeroPlex ook toetreden tot het selecte gezelschap van specialsponsoren van de Weir Venloop en op die manier een bijdrage leveren aan dit evenement.

Directeur Twan van Dijk van ZeroPlex licht zijn keuze voor de Venloop toe: “Zelf sport en hardloop ik graag. Dit jaar doe ik ook weer mee en zal ik proberen mijn eigen persoonlijke record te verbreken op de 10 km. Sporten is belangrijk, helemaal als je veel zit. Daarom probeer ik alle medewerkers van ZeroPlex enthousiast te maken om mee te doen aan de Venloop.

Aan Stichting Venloop leveren wij telefonie en IT. Denk daarbij aan een stabiel en snel internetnetwerk, met de juiste computers en software voor Cloud oplossingen, SharePoint en 3CX. Zo creëren we voor de stichting een veilige ICT-omgeving waarbij remote werken en bereikbaarheid voorop staan.

De Venloop is een écht Venloos initiatief. Daarom vind ik het leuk en belangrijk een bijdrage te kunnen leveren om de Venloop (en dus Venlo) op de kaart te zetten.”

Wim Lensen, directeur van Stichting Venloop vult aan: “Wij zijn bijzonder verheugd met onze kersverse ICT-partner ZeroPlex. Qua werkplekbeheer worden we volledig ontzorgd en ZeroPlex denkt proactief mee over verbeteringen in onze ICT-omgeving. Hierdoor kunnen wij ons volledig richten op de organisatie van onze events.”

EINDE PERSBERICHT

Komt u graag in contact met ons of wilt u meer over ons weten? Klik dan hier voor onze contactgegevens.


Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.

 

ZeroPlex ICT-partner Venloop

PERSBERICHT

Wij hebben deze week een FD Gazellen award mogen ontvangen. Super trots zijn wij op het feit dat we als ZeroPlex deze award dit jaar voor de 3e keer op een rij in ontvangst mogen nemen!

Voor de 3de keer op een rij!

De FD Gazellen wordt uitgereikt door het Financieel Dagblad. Deze award wordt uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Om in aanmerking te komen voor de prestigieuze ondernemersprijs kijkt de jury naar omzetgroei, financiële gezondheid, winstgevendheid en groei van het aantal medewerkers. In totaal reikt Het Financiële Dagblad dit jaar 691 FD Gazellen awards uit. Zo worden ze uitgereikt op basis van regio en omzetcriteria.

Vorig jaar waren we de snelst groeiende ICT-dienstverlener van heel Limburg. Of we deze mooie titel ook dit jaar mogen ontvangen, dát horen we tijdens de feestelijke uitreiking op 25 november in Theater Amsterdam. Tijdens de uitreiking wordt de volledige lijst met FD Gazellen 2021 bekendgemaakt.

**Vanwege de coronaontwikkelingen is besloten om de uitreiking van de FD Gazellen Awards uit te stellen. Daarom is het evenement van 25 november 2021 naar 24 maart 2022 verplaatst.**

Op naar 2022…

Wij hopen natuurlijk nog verder te groeien en staan dan ook zeker niet stil. ZeroPlex heeft een duidelijke visie op de toekomst van ICT. Samen met onze relaties werken we elke dag hard aan nieuwe innoverende mogelijkheden om ICT maximaal te laten renderen. Innoveren speelt hierbij een belangrijke rol.

EINDE PERSBERICHT


Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.